Search

Products

Kata-Kata Aluan

Salam Perkenalan para pembaca blog yang setia..

Di ruangan blog ini saya akan kongsikan sedikit sebanyak mengenai ruang-ruang yang dapat kita selami dalam menceburi bidang jualan melalui internet. Memandangkan saya juga melalui proses menimba ilmu, mungkin ada sesetengah info yang saya bincangkan atau kongsikan telah anda ketahui. Tapi tidak salah jika sekiranya saya jadikan blog saya ini sebagai panduan atau perkongsian idea bagi mereka-mereka yang masih baru dalam bidang perniagaan melalui internet ini. InsyaAllah, saya akan cuba menjadikan blog ini lebih menarik dan menepati kehendak pembaca sekalian.

Anda juga boleh meluahkan pendapat anda melalui blog ini dengan menghantarkan info anda kepada saya menerusi email erpuzy159@yahoo.com. Sekiranya ia menepati objektif blog ini, saya akan postkan hasil tulisan anda di sini beserta nama anda sekali.

Sekian,

Nozi

Friday, March 20, 2009

Tips untuk mengetahui kehadiran pelawat blog anda

Salam Sejahtera para pembaca...

Bagaimana untuk kita ketahui berapa ramai orang telah mengunjungi blog atau website kita? Sekarang bermacam2 tools yang kita boleh perolehi untuk mengira bilangan pengunjung. Seperti yang saya gunakan sekarang ni boleh didapati di http://www.widgeo.net/. Macam2 warna anda boleh pilih bersesuaian dengan background website anda.

Untuk blogger ni anda hanya perlu masukkan codenya kedalam widget blogger ni. Senang sahaja. Selepas itu, anda boleh track orang yang masuk ke blog anda.

Selain daripada itu, anda boleh juga cuba ke laman ini untuk menggunakan counter di sini http://www.statcounter.com/. Kaedahnya juga sama seperti di Widgeo.

Selamat mencuba...

Ikhlas daripada,

Nozi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment